Timočki Omladinski Centar odabrao je 5 organizacija iz pograničnog regiona Srbije i Bugarske, nakon završenog konkursa za koordinisanje Volonterskim centrima u okviru projekta „Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama“

Komisija je utvrdila da je 11 organizacija poslalo dokumentaciju na pomenuti konkurs i da su sve organizacije poslale prijave u roku.

Komisija je donela odluku da se podrže sledeće organizacije koje će formirati regionalne volonterske centra za volontiranje u vanrednim situacijama:

1. Ad Fines Cultus tim Kursumlija – Toplički okrug

2. Crveni krst Aleksinac – Nišavski okrug

3. Crveni krst Majdanpek – Borski okrug

4. Crveni krst Vladicin Han – Pčinjski okrug

5. Dom omladine Bor – Borski okrug

Pored ovih 5 organizacija, obuke za koordinisanje volonterskim centrima u vanrednm situacijama proći će i koordinatori 5 volonterskih centara iz Niša, Zaječara, Leskovca, Pirota i Knjaževca koji su bili deo projekta Volonteri pomeraju granice, koji je realizovan u periodu 2016 – 2018. godina.

Projekat “Moving Borders for Emergency Volunteering” (MBFEV) broj CB007.2.22.065 konfinansiran je sredstvima Evropske kroz program prekogranične saradnje Interreg-IPA CBC Bugarska – Srbija CCI No 2014TC16I5CB007