Timočki omladinski centar u okviru projekta „Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama“ raspisuje

KONKURS

Za organizacije mladih i za mlade iz pograničnog regiona Srbije i Bugarske, za koordinisanje Volonterskim centrima

Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina (Bugarska), a kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, realizuje projekat Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama.

Cilj projekta je jačanje uslova za održivu saradnju u pograničnom regionu za povećano učešće mladih u društvenom životu kroz volontiranje u vanrednim situacijama.

Ideja je da se uspostavi mreža volonterskih centara za volontiranje u vanrednim situacijam širom cele pogranične oblasti i da se ojačanje postojeća mreže volonterskih centara iz prethodnog projekta Volonteri pomeraju granice.

Projektni tim podržaće 10 organizacija mladih i za mlade da razviju 10 volonterskih centara za volontiranje u vanrednim situacijama u pograničnom regionu, od kojih će 5 biti u Srbiji i 5 u Bugarskoj.

Od organizacija koje budu podržane za osnivanje volonterskih centara očekuje se:

  1. Da delegiraju dve osobe, buduće koordinatore volonterskih centara, koji će učestvovati na petodnevnoj obuci u Srbiji (januar- april 2021);
  2. Mobiliše volontere u svojoj zajednici, odabere i održi obuku za 16 volontera za volontiranje u vanrednim situacijama, (januar – jul 2021);
  3. Učestvuju na dvodnevnim zajedničkim akcijama u Bugarskoj i Srbiji (april – jul 2021) i učestvuje na dvodnevnoj završnoj konferenciji projekta u Zaječaru (jul-oktobar 2021).
  4. osigura održivost volonterskog centra i 5 godina nakon završetka projekta.

Ko se može prijaviti:

  1. Organizacije mladih i za mlade, registrovane u APR-u, iz zaječarskog, borskog, nišavskog, pirotskog, jablaničkog, topličkog i pčinjskog okruga
  2. Organizacije sa jasnim i definisanim ciljevima
  3. Organizacije koje su u stanju da obezede ili imaju obezbeđene prostorne kapacitete organizacije

Kako se prijaviti:

Zainteresovane organizacije prijavljuju se jednostavnim popunjavanjem prijavnog formulara (word i skenirana pdf verzija)

Formular treba poslati na adresu konkurs@toc.rs do 10. januara 2021. godine.

Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 12. januara 2021.

Produžen rok za slanje prijava na konkurs do 13. januara 2021. godine. Formular poslati na adresu konkurs@toc.rs.

Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 15. januara 2021. godine

Organizacije koje komisija bude odabrala za koordinisanje Volonterskim centrima potpisaće i Ugovore o saradnji kojima će biti definisane obaveze Volonterskih centara.

Timočki Omladinski Centar zadržava pravo da ukoliko budete odabrani za učešće u ovom programu traži dodatnu dokumentaciju i/ili poseti vašu organizaciju radi dodatnih provera.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem mail-a office@toc.rs i telefona 069/4441-091.

Pozivno pismo Volonterski centri MBfEV

Prijavni formular Volonterski centar MBfEV

Projekat “MovingBorders for Emergency Volunteering” (MBFEV) broj CB007.2.22.065 konfinansiran je sredstvima Evropske kroz program prekogranične saradnje Interreg-IPA CBC Bugarska – Srbija CCI No 2014TC16I5CB007