[vc_row][vc_column][vc_column_text]U Vidinu u Bugarskoj je u periodu od 24. do 25. marta 2017. godine, realizovan prvi u nizu sastanak eksperata u okviru projekta Volonteri pomeraju granice.

Cilj sastanka bila je razmena informacija i iskustva po pitanju volontiranja, rada sa volonterima i metodologije volonterskih centara u Bugarskoj i Srbiji. U toku sastanka definisane su jasne polazne tačke za pisanje metodologije i priručnika o volontiranju i volonterskim centrima u pograničnom regionu Bugarske  i Srbije.

U okviru projekta Volonteri pomeraju granice, jedan od glavnih ciljeva jeste osnivanje 10 Volonterskih centara u pograničnoj regiji, od kojih će 5 biti osnovano u Srbiji u zaječarskom, borskom, nišavskom, pirotskom i jablaničkom okrugu i još 5 u Bugarskoj.

Paralelno sa pisanjem priručnika, biće raspisan konkurs namenjen organizacijama mladih i za mlade iz pomenutih 5 okruga u Srbiji, zainteresovanih za osnivanje i koordinisanje Volonterskim centarima u njihovom okrugu.

Projekat Volonteri pomeraju granice sprovodi Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina, Bugarska, a biće finansiran od strane Evropske unije kroz INTERREG-IPA program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije.[/vc_column_text][vc_mad_gallery columns=“4″ images=“3176,3287,3286,3285″][/vc_column][/vc_row]