U ponedelјak 26. avgusta zvanično je počeo prvi krug konkursa “ŠtaNamTeško“.

Kroz ovaj konkurs će do kraja 2019. godine biti podržano 135 #ŠtaNamTeško akcija širom Srbije iznosom od 20.000 do 48.000 dinara po projektu, a ukupno sa čak 6.5 miliona dinara!

Projekat Nacionalni program volontiranja – MLADI SU ZAKON i konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Prvi krug konkursa za #ŠtaNamTeško akcije zvanično je otvoren od ponedelјka 26. avgusta do srede 25. septembra. Na konkursu mogu da učestvuju svi mladi (uzrasta od 15 do 30 godina) bilo da su članovi i članice udruženja mladih i udruženja za mlade bilo da to nisu, odnosno da predstavlјaju neformalnu grupu mladih.

Svi detalјi konkursa kao i smernice za konkurisanje nalaze se na platformi https://mladisuzakon.rs/ i možete ih pročitati klikom na https://mladisuzakon.rs/stanamtesko-konkurs/

U okviru programa razvijen i program mentorske podrške čiji je cilј da mladima koji bi želeli da urade nešto korisno u svojoj zajednici, a pritom nemaju prethodnog iskustva, pre svega pruži podršku i omogući da jedna od 135 #ŠtaNamTeško akcija koju će izvesti bude i proces učenja. Dovolјno pročitati uslove konkursa na linku https://mladisuzakon.rs/stanamtesko-konkurs/, promisliti o ideji i kontaktirati mentora ili mentorku koji su zaduženi za okrug a oni će im pomoći da do isteka roka za konkurisanje svoju ideju pretoče u prijavni formular i prijave se za učešće. Prijavni formular možete pogledati na linku https://projekti.mladisuzakon.rs/.

Svi kontakti mentora i mentorki, kao i okruzi za koje su zaduženi, nalaze se na linku https://mladisuzakon.rs/partneri-i-mentori/.

Očekujemo vaše ideje i prijave!

Za više detalja možete kontaktirati Volonterski Centar Leskovac – Narodni Parlament, kao jedne od mentora u programu, dok su Volonterski Centri Zaječar, Knjaževac, Niš i Pirot tu da vam pomognu u osmišljavanju ideja za volonterske akcije, ukoliko vam je takva pomoć potrebna.