[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zdravo, zovem se Ivan Stanković i dolazim iz Srbije. Trenutno sam dobrovoljac EVS programa (European voluntary service) u gradu Krško, Slovenija. Radim u Mladinskom centru Krško na projektu Urban life. Već pet meseci je prošlo na mom EVS projektu i mogu reći da je do sada bilo neverovatno “putovanje“ …

Živeti u stranoj zemlji sa različitom kulturom, tradicijom i običajima, daleko od vaše porodice i prijatelja može izgledati strašno. Veoma sam srećan što sam deo MC tima jer oni funkcionišu kao porodica. Svi ovde su fini i ljubazni i zadovoljstvo mi je da radm sa takvim velikim ljudima.

Uzimajući ovaj korak i postati EVS volonter definitivno će vas izvući iz vaše zone udobnosti, ali to će vam pomoći da porastete puno. Ustvari ćete imati priliku da upoznate nove ljude, steci  nove prijatelje, putujete, doživite različite kulture i tradicije, naučite ili unapredite strani jezik, usavrsite svoje veštine, otkrijete svoje strasti, stavite svoje ideje u praksu, povećate svoje poverenje itd.

Najvažnija stvar je da budete otvoreni i spremni upoznati nove ljude. Zato ne sedite kod kuće: idite na zabave, idite na događaje, upoznajte prijatelje svojih novih prijatelja i nemojte reći ‘ne’ pozivnicama. Videćete da ćete uskoro biti okruženi neverovatnim ljudima i osećaćete se zahvalnim što ste ih imali okolo. Bar sam se ja tako osećao.

Nisam ni zamišljao da bi mi EVS mogao doneti takvu radost i sada ima još veće značenje. Nova vizija, percepcija i prihvatanje života. Dao mi je korak po korak, za nastavak mog života. Ja bih predložio svima da probaju EVS jer je to iskustvo koje menja život.

Budite otvoreni i uživajte u svim aspektima projekta.

Projekat finansira Erasmus +.[/vc_column_text][vc_mad_gallery columns=“3″ images=“3554,3553,3552,3551,3550,3549,3548,3547,3546,3545,3544,3543,3542,3541,3540″][/vc_column][/vc_row]