Ove godine volonterski program Nišville Jazz Festivala slavi deset godina postojanja, kao i svake godine volonterski program počeo je prozivkom volontera na starom mestu na amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću. I ove godine Nišville volonterski tim beleži broj od 300 volontera kako iz Srbije tako i iz regiona.

Na prozivci su se obratili ovogodišnji koordinatori programa Dušan Branković i Marko Nedeljković koji su pozdravili volontere i predstavili ostatak liderskog tima. Pored njih obratili su se Darko Bulatović, gradonačelnik Niša i Branislav Kačar, gradski većnik zadužen za omladinu i sport, koji su volonterima poželeli dobrodošlicu i ugodan boravak u Nišu. Gradonačelnik Niša uručio je osnivaču volonterskog programa Nišville Jazz Festivala, Marjanu Cvetkoviću statuetu Cara Konstantina, dok je koordinatorima programa uručen Zlatnik cara Konstantina.

Nakon prozivke na amfiteatru, volonteri su se sa svojim liderima uputili ka tvrđavi gde se i održava sam festival, tvrđava je i ove godine ispunjena volonterima Nišville Jazz Festivala! Volonteri su svoje druženje nastavili na proslavi rođendana volonterskog programa. Uz tortu, smeh i mnogo volontera, starih i novih, razmenjivala su se iskustva, uspomene iz proteklih godina. Svojim prisustvom proslavu su upotpunili prethodni koordinatori volonterskog programa Marjan Cvetković, Tijana Cvetanović i Miša Ković koji su pozdravili volontere i poželeli im nezaboravan boravak na festivalu i u Nišu. Uručene su zahvalnice onima koji su doprineli festivalu prethodnih godina kao i lideru sa najdužim stažom, Borislavu Raščaninu.

izvorna vest: http://jazzvolunteers.blogspot.com/