Timočki omladinski centar u subotu 17. juna 2017. godine, na Trgu oslobođenja u Zaječaru predstavio se u okviru Sajma organizacija civilnog društva istočne Srbije.

Na našim štandovima svi zaineteresovani sugrađani Zaječarci, ali i učesnici sajma iz drugih gradova Timočke Krajine moći će da se informišu o programima, projektima i aktivnostima koje TOC realizuje.

Volonteri pomeraju granice
U toku trajanja sajma predstavili smo i projekat koji realizujemo u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, a kroz koji će biti otvoreno, opremljeno i spremno za rad po 5 volonterskih centara u Srbiji i Bugarskoj duž cele pogranične oblasti.

Klikni zeleno
U toku Sajma predstavili smo zainteresovanim posetiocima program i istoimeni projekat koji se odnosi na zaštitu životne sredine, a koji je podržan kroz program pogrške organizacijama civilnog društva koje se bave životnom sredinom – CSOnnect.
Građanima Zaječara koji su do našeg štanda doneli najmanje 5 plastičnih flaše, 3 limenke ili 10 plastičnih čepova, koje ćemo mi reciklirati, za uzvrat, kao zahvalnicu što makar malo doprinose životnoj sredini, poklonili smo eko torbu, kako bi njenom upotrebom smanjili upotrebu plastičnih kesa.

Prostor za POMAK
Na našem štandu, ali i tokom prezentacija OCD u maloj sali RARIS-a predstavili smo građanima budući prostor za kreativno delovanje – Prostor za POMAK, koji je trenutno u izgradnji, a koji bi trebalo da bude otvoren za svoje prve stanare, kreativne, freelancere, mlade preduzetnike do kraja godine.

Ja u centru pažnje
Projekat koji realizujemo u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, a koji ima za cilj da uključi što veći broj građana sa lokala, kako bi preneli svoje dobro ili loše iskustvo kada je u pitanju saradnja sa nekom javnom institucijom. Tom prilikom zainteresovani građani su popunjavali kratke ankete, u okviru koji su mogli da prenesu svoja iskustva.

Outhide festival
Mladi, kreativni, aktivni Zaječarci na našem štandu predstavili su 2. ovogodišnji Outhide festival. Posetioci sajma tom prilikom mogli su da se bliže infromišu o ideji festivala, do sad potvrđenim izvođačima, kao i o promo događajima koji će biti realizovani u narednom periodu i sl.

Zainteresovani sugrađani, posetioci i učesnici Sajma su imali priliku i da se besplatno i  anonimno testiraju brzim testovima na HIV.

Takođe svima koji su posetili naše štandove delili smo kokice, bedževe i balone.