Nefromalna grupa Outhide festival, u saradnji sa Timočkim Omladinskim Centrom i Omladinom JAZASa Zaječar, kao Volonterskim centrom Zaječar, a u okviru programa Šta nam teško realizovala je u prethodnom periodu projekat „Okreni se oko sebe“. Ideja ovog projekta bila je da se prostor omiljen među mladim Zaječarcima, ali i ostalim sugrađanima, dodatno ulepša.

Oni su u okviru pomenutog programa napravili 7 klupica koje su postaviti na prostoru Park šume Kraljevica, tačnije na prostoru u blizini Spomenika Vešala.

Ovaj deo Kraljevice posećuju svakodnevno kako mladi sa svojim drugarima, tako i sugrađani kad šetaju sa porodicama ili svojim kućnim ljubimcima. Ideja mladih ljudi okupljenih u neformalnoj grupi Outhide bila je da omogući svima njima dodatne klupice gde se mogu odmoriti, ali i da dodatno ulepša prostor u Park Šumi Kraljevica. Ova grupa mladih Zaječaraca, pored toga što svojim vršnjacima i drugim zainteresovanim sugrađanima, ali i mladim iz drugih gradova ponudi alternativni muzički zvuk svake godine na prostoru Park šume Kralejvica, želi da uradi nešto korisno za svoj grad i svoju lokalnu zajednicu, bilo da je to postavljanje klupica ili ulepšavanje gradskih fasada umetničkim muralima.

Projekat „Okreni se oko sebe“ realizovala je neformalna grupa Outhide festival, uz podršku Mladih istraživača Srbije, Narodnog Parlamenta Leskovac, a u okviru programam Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije Šta nam teško – Mladi su zakon!

 

Photo credits: Ivica Ivanović