[vc_row][vc_column][vc_column_text]Здравейте, името ми е Иван Станкович и идвам от Сърбия. Понастоящем съм доброволец в ЕДС (Европейска доброволческа служба) в Кршко, Словения. Работя в Младенски център Кршко по проект, наречен Градски живот. Пет месеца вече минаха по моя проект по ЕДС и мога да кажа, че това е едно невероятно пътуване досега …

Да живееш в чужда страна с различна култура, традиции и обичаи, далеч от семейството и приятелите си може да изглежда страшно. Аз съм много щастлив, че съм част от екипа на MЦ, защото той функционира като едно семейство. Всеки тук е приятен и любезен и за мен е удоволствие да работя с такива велики хора.

Като предприемате тази стъпка и станете доброволец по ЕДС, определено ще излезете от вашата зона за комфорт, но това ще ви помогне да пораснете много. В действителност ще имате възможност да се срещнете с нови хора, да създавате нови приятели, да пътувате, да изживявате различни култури и традиции, да учите или подобрявате чужд език, да увеличавате уменията си, да откривате страстите си, да прилагате вашите идеи на практика, да увеличавате увереността си и т.н.

Най-важното е да бъдеш отворен и готов да срещнеш нови хора. Така че не оставайте у дома: отидете на партита, отидете на събития, запознайте се с приятелите на новите си приятели и не кажете „не“ на покани. Ще видите, че достатъчно скоро ще бъдете заобиколени от невероятни хора и ще се почувствате благодарни, че сте се заобиколили. Поне така се чувствам аз.

Аз дори не си представях, че ЕДС може да ми донесе такава радост, има и още. Ново виждане, възприятие и приемане на живота. Това ми дадеопорна стъпка з отскок, за да продължа живота си. Бих предложил на всички да опита ЕДС, защото това е животопроменящо преживяване.

Бъдете отворени и се радвайте на всички аспекти на проекта.

Проектът се финансира от Еразъм+[/vc_column_text][vc_mad_gallery columns=“3″ images=“3554,3553,3552,3551,3550,3549,3548,3547,3546,3545,3544,3543,3542,3541,3540″][/vc_column][/vc_row]