Timočki omladinski centar u subotu 17. juna 2017. godine, na Trgu oslobođenja u Zaječaru predstavio se u okviru Sajma organizacija civilnog društva istočne Srbije.

Na našim štandovima svi zaineteresovani sugrađani Zaječarci, ali i učesnici sajma iz drugih gradova Timočke Krajine moći će da se informišu o programima, projektima i aktivnostima koje TOC realizuje.

Volonteri pomeraju granice
U toku trajanja sajma predstavili smo i projekat koji realizujemo u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, a kroz koji će biti otvoreno, opremljeno i spremno za rad po 5 volonterskih centara u Srbiji i Bugarskoj duž cele pogranične oblasti.

Klikni zeleno
U toku Sajma predstavili smo zainteresovanim posetiocima program i istoimeni projekat koji se odnosi na zaštitu životne sredine, a koji je podržan kroz program pogrške organizacijama civilnog društva koje se bave životnom sredinom – CSOnnect.
Građanima Zaječara koji su do našeg štanda doneli najmanje 5 plastičnih flaše, 3 limenke ili 10 plastičnih čepova, koje ćemo mi reciklirati, za uzvrat, kao zahvalnicu što makar malo doprinose životnoj sredini, poklonili smo eko torbu, kako bi njenom upotrebom smanjili upotrebu plastičnih kesa.

Prostor za POMAK
Na našem štandu, ali i tokom prezentacija OCD u maloj sali RARIS-a predstavili smo građanima budući prostor za kreativno delovanje – Prostor za POMAK, koji je trenutno u izgradnji, a koji bi trebalo da bude otvoren za svoje prve stanare, kreativne, freelancere, mlade preduzetnike do kraja godine.

Ja u centru pažnje
Projekat koji realizujemo u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji, a koji ima za cilj da uključi što veći broj građana sa lokala, kako bi preneli svoje dobro ili loše iskustvo kada je u pitanju saradnja sa nekom javnom institucijom. Tom prilikom zainteresovani građani su popunjavali kratke ankete, u okviru koji su mogli da prenesu svoja iskustva.

Outhide festival
Mladi, kreativni, aktivni Zaječarci na našem štandu predstavili su 2. ovogodišnji Outhide festival. Posetioci sajma tom prilikom mogli su da se bliže infromišu o ideji festivala, do sad potvrđenim izvođačima, kao i o promo događajima koji će biti realizovani u narednom periodu i sl.

Zainteresovani sugrađani, posetioci i učesnici Sajma su imali priliku i da se besplatno i  anonimno testiraju brzim testovima na HIV.

Takođe svima koji su posetili naše štandove delili smo kokice, bedževe i balone.

Više za ovu kategoriju vesti Preko „volontiranja“ do prve plate – obaveze bez ikakvih prava » 4volunteering inicijativa predstavljena na konferenciji „Energija volontiranja“ » Svetski dan borbe protiv side obeležen u Zaječaru » Ples za mlade u dečijoj nedelji. » Prvi ulični bioskop u Knjaževcu » Dan mladih obeležen u Knjaževcu » Poziv za učešće na međunarodnoj omladinskoj konferenciji u Kruševu » Otvoren je Konkurs za izbor sledećih omladinskih delegata Srbije u Ujedinjenim nacijama! » O programima mobilnosti mladih u volonterskom centru u Knjaževcu » Preparing Global Leaders Forum u Bugarskoj » Poziv volonterima za učešće na 52. Gitarijadi » Outhide Festival poziva sve zainteresovane volontere da im se priključe! » Šta ćemo raditi ovog leta u Knjaževcu? » Konkurs za volontere Nišville 2018 » Traže se 2 osobe zainteresirane za EVS u Zagrebu, Hrvatska » Počela 29. sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove » Počela je 29. sezona međunrodnih volonterskih kampova » U Zaječaru održana završna konferencija projekta „Volonteri pomeraju granice“ » Informaciona kampanja za Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata » Nakon razmene u Vidinu, organizovana razmena i u Zaječaru » Drugi poziv u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020 » Prva volonterska razmena u okviru projekta „Volonteri pomeraju granice“ » Počeo odabir volontera u volonterskim centrima u okviru projekta „Volonteri pomeraju granice“ » Trening za koordinatore volonterskih centara održan u Belogradčiku » Konkurs za volontere Nišville 2017 » U Zaječaru održana konferencija za medije i drugi sastanak stručnjaka u okviru projekta Volonteri pomeraju granice » Volonteri pomeraju granice – Konkurs za pokretanje volonterskih centara u pograničnom regionu » Prvi sastanak eksperata u okviru projekta Volonteri pomeraju granice » Volonteri pomeraju granice – projekat u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Bugarske i Srbije »

Оставите одговор

X